vip.bg - На Море...
Неделя, 23.07.2017, 21:32
         V.I.P.-вашият сайт.
Главна | Регистрация | Вход Добре дошли Гост | RSS

          Слънчев Бряг...
Слънчев Бряг е един от най-големите и известни черноморски курорти у нас. Намира се на около 35км. северно от Бургас и само на 3 км южно от Свети Влас. А на юг курортът се е слял с Несебър. Разположен е в романтичен залив във формата на полумесец, обърнат на изток. Северната част на курорта достига до последните възвишения на Стара Планина.
Строежът на комплекса започва през 1958г. Изборът на местоположението му се повлиява от благоприятното географско разположение и климат и подходящите природни туристически ресурси.
Климатът в Слънчев Бряг е изключително подходящ за практикуването на морски рекреативен туризъм. През лятото слънчевите дни са много на брой. Подобно на повечето черноморски курорти утрините са прохладни и свежи, наситени със йодни изпарения. Вечерите са приятно хладни с приятен морски бриз.
Плажната ивица е просто великолепна, дълга около 7 км. и широка над 100 м. , постлана е с прекрасен златист пясък.
Сега в Слънчев Бряг разполага с невероятно богата база от хотели, къмпинги и апартаменти. Той е известен и като средище и център на различни културни и светски мероприятия - фестивали, модни ревюта, съзтезания. Хотелите и туристическите агенции предлагат на гостите си много екскурзии из цялата страна и чужбина. Създадени са условия за развитието на конферентен и бизнестуризъм.
Курортът носи славата си на едно от местата с най-силно развит нощен живот сред черноморските ни курорти. Има невероятно разнообразие от атрактивни заведения, барове, ресторанти, много нощни клубове и дискотеки, предлагащи разнообразие от напитки и коктейли.
Освен да се добива тен през слънчевите дни на лятото комплексът предлага още много други възможности за развлечение, практикуване на спорт, хоби и други. Една малка част от това, което комплексът предлага са: тенис, голф, боулинг, сърфинг, яхтинг, плуване и други водни спортове. Това предопределя характера на Слънчев Бряг като престижен курорт с високо качество на услугите и богато предлагане, предпочитан най-вече от чуждестранни туристи.
Особено колоритна е главната улица на курорта, където навсякъде търговци ви подканят да закупите сувенири, козметични продукти или просто да хапнете вкусни палачники.
Друга атракция са влакчетата, пътуващи от единия край на плажната ивица до другия. В околностите на комплекса се намират ваканционен комплекс Зора, и ваканционно селище Елените.

          Дюни...
Ваканционното селище Дюни е на около 12 км. северно от Приморско и 6 км. южно от Созопол, разпложено на уютен залив с чиста, морска вода.
В активния сезон този престижен курорт е посещаван предимно от чуждестранни туристи.
Изгражденето на атрактивното ваканционно селище е завършено през 1987г. като успешен съвместен проект между български и австрийски архитекти и е почти напълно обновоено през 2000г.
Съвсем близо до курорта в южна посока се намират природният парк Аркутино и блатото Алепу с лиманът Алепу - невероятно красиви природни местности, които също привличат много туристи любители на девствените природни форми.
Ваканционното селище предлага настаняване основно в три висококатегорийни хотела- Зеленика, Марина и Пеликан, които са разположени сред свежа зеленина. Има добре развита инфраструктура и изградени
спортни съоражения, атракционни заведения, ресторанти с шоу програми и барове, които са неразделна част от активната почивка на летовниците #
          Златни пясъци...
Златни пясъци е един от най-старите и най-популярни курорти на българското черноморие и е само на 18 км от морската столица Варна.
Разположен на красив и чист залив, това е един модерен и красив комплекс който е разположен сред природен парк, съхранен в естествения си вид и е обявен за защитена територия още през 1943г. Той разполага с територия от 177,13 хектара. .
Курортът предлага чудесни условия за почивка, забавление, здраве и разбира се наслада от топлата чиста вода на морето и ситния горещ пясък. .
Сред свежа зеленина и прохлада са построени над 100 хотела които могат да задоволят вкуса и на най-взискателните посетители. Те разполагат с всичко необходимо за една незабравима ваканция и професионално обслужване. В тях работят ресторанти, барове, увеселителни заведения, които предлагат разнообразен нощен живот.
Повечето от местата за настняване предлагат и много добри възможности и за бизнес и конферентен туризъм. Снабдени са със зали за конференции и възможности за симултанен превод, семинари и съвещания. Климатът е близък до този на някои сридиземноморски курорти. Плажната ивица е почти 4 км. дълга със ситен златист пясък. Морското дъно е полегато и плитко, без внезапни дълбочини, което го прави подходящ за плуване, риболов, гмуркане. На територията на комплекса има два минерални извора с температура на водата около 23 ° и захранват няколко открити басейна с лековита топла минерална вода. .
В Златни пясъци всеки би могъл да намери почивката,спорта или забавлението, от които има нужда: тенис, волейбол, водни спортове миниголф, няколко водни пързалки, както и разположения наблизо аквапарк. .
Това е курорт с развита инфраструктура. Разполага с поща, болнично заведение, балнео и фитнесцентрове, предлагащи лечебни процедури и профилактика чрез калолечение, водорасли, ароматерапия, както и масажи, оздравителни и възстановителни гимнастики и др. Работят още различни чеиндж бюра банка, магазини за дрехи и др. .
Комплексът е носител на престижната международна награда "Син Флаг" за екологичноа чистота. Периодично се вземат проби за изследване на параметрите на околната среда. .
В близост до курорта се намират различни природни и културно-исторически обекти и курорти като: Нос калиакра, Тауклиман, Аладжа манастир, Слънчев Ден, Балчик и др.
          Лозенец...
Лозенец е спокойно и приятно курортно селище в южната част на Българското Черноморие. Разположено е в съседство между курортните селища Китен и град Царево (стария Мичурин). Намира се на разстояние 60 км южно от град Бургас и на 10 км от курорта Приморско. Лозенец се развива доста добре за привличане на повече туристи за почивка. Посетителите могат да намерят доста привлекателни и комфортни хотели, вили, къщи за гости в Лозенец. Курорта е подходящ и предпочитан като дестинация за семеени почивки. На разположение на туристите има много ресторанти, пицарии, кафета и дискотеки. Плажната ивица е с приятен златист пясък. За своята по-добра почивка на плажа, почиващите туристи може да ползват чадъри, шезлонги, водни колела, джетове В близост /малко на север/ се намира резерват Ропотамо, през който тече самата река Ропотамо и скалния феномен Лъвска глава - природна забележителност, която може да бъде видяна встрани от пътя между Приморско и Созопол
          Поморие...
Поморие, наричан в древността Анхиало е в непосредствена близост до Бургас и около на 8км. от аерогарата в Сарафово.
Климатичните условия са изключително благоприятни за отдих и туризъм. Има продължително слънцегреене. Въздухът е чист и проветрив, а сутрин е богат на озон и и йодни изпарения от морето. През лятото морската вода е чиста, свежа и с приятна за къпане температура.
Градът подобно на Несебър има стара и нова част като старата част е полуостров, вдаден в морето. Тук е и централната част на града с най-много увеселителни заведения и хотели.
В града има три по-известни плажа. Централният плаж се намира надолу непосредствено след главната улица в старата част. Той е сравнително малък без много пясък. Има още един плаж малко встрани от централния и трети, който е в новата част до автогарата. Той е малко по-обширен и с повече пясък.
Интересното за Поморие е, че съчетава характеристиките на туристически център и типичен провинциален български град. Все още няма визията на бързо развиващите се черноморски курорти. А дори в разгара на туристическия сезон по улиците наред с туристите се виждат и много хора, увлечени в ежедневните си задължения.
Той е и балнеолечебен курорт, в който има създадени условия за профилактика и лечение на различни заболявания . Поморийската лиманна лечебна кал , добивана от соленото езеро, е една от най-добрите в света.
Градът се слави и с лозовите си масиви, от които се получава качествено вино. В последните години са построени и много нови семейни хотели и луксозни частни квартири, които допълват условия за почивка в Поморие.
Гостите тук могат разнообразят престоя си курорта, посещавайки многобройните заведения и ресторанти.
          Свети Влас...
Намира се само на около 3 км на север от Слънчев Бряг Свети Влас е един от най-динамично развищите се курорти у нас.
Това се обуславя от една страна от благопрятните природни и климатични дадености. Непосредствента му близост до морето. Продължителното слънцегреене и топло време през лятото. Чист и проветрив въздух и няколко плажни ивици със сравнително много добро качество.
А от друга страна близостта му до Слънчев бряг и Несебър. Характерното за курорта е, че е разположен на хълмист терен с изложение към морето, което дава добра панорама към морския бряг на средствата за настаняване.
В последните години селището се измени коренно. Построени са много нови семейни хотели и хотелски комплекси, къщи за гости и частни квартири. Стилни барове и ресторанти също допринасят за качествената почивка на гостите.
И в същото време Свети Влас е сравнително по-малко натоварен в активния сезон от двата големи курорта до него. Той става предпочитано място на все по-голям брой летуващи. А новоизграденото яхтено пристанище символизира бързите темпове на развитие на курорта.
          СВ.СВ. КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА...
СВ.СВ. КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА - потънал в зеленина курорт със съвременна инфраструккура, подходящ за пълноценен семеен отдих.
Курортът Св.Св.Константин и Елена се намира само на 8 км северно от Варна и е най-старият български черноморски курорт. Той е характерен с това, че съчетава свеж планински въздух, минерални извори и басейни и прекрасни плажове с чиста морска вода. Разполага с разнообразие от минерални извори, балнеологични комплекси, открити басейни с минерална вода и др.
Малък и уединен той предлага отлични възможности за почивка сред тишина и спокойствие. Малките заливчета с превъзходен пясък са идеални са плаж, подводни спортове, риболов. Хотелите са сред гора, в която изобилстват иглолистни и широколистни дървета - дъб, бряст, ела, кедър и кипарис.
Вие можете да се наслаждавате на тях докато се разхождате по сенчестите алеи на парка, да плувате в морето или да добивате тен на плажа.
Вечер можете да опитате някои от множеството вкусни национални ястия и да се насладите на националните фолклорни програми в множеството открити ресторанти.
Към курорта се включват и турстическият комплекс Слънчев ден и комплекс Ваканция включваща вили и бунгала.
В околностите е курортен комплекс Чайка, дворецът Евксиноград, който е разположен южно от курорта.
          Варна...
Варна е най-големият ни черноморски град и трети по големина в България след София и Пловдив, не напразно наричен "Морската Столица”.
Намира се на около 470км. от столицата в североизточна България на брега на Варненския залив.
Градът е и административен център със силно развита инфраструктура и транспорт. Разполага със собствено пристанище, модерна жп. гара, която свързва морската столица с останалата част от страната, а развитата пътна мрежа осигурява удобен достъп до другите ни черноморски градове и селища в областта.
Още от древни времена градът е бил населяван от племена, занимаващи се с риболов. Около 6 век пр.не. тук се образува гръцка колония с името Одесос. За кратко селището влиза в рамките на Македонската Империя. Днешното си наимневание се предполага, че градът носи от 9 век.
Днес Варна е и развит курортен център. Построени са много хотели, които освен туристите, идващи за почивка тук са мнго подходящи за бизнестуризъм, конферентен туризъм и други. На разположение са и множество новосъздадени семейни хотели и частни квартири.
За курортната насочентос на града допринася значително и благоприятното му географско и климатично разположение. Лятото тук е прохладно, без големи и продължителни горещини, а морската вода е чиста и свежа.
Варна разполага с прекрасна, широка плажна ивица с дължина от няколко километра със ситен пясък.
В града има много барове, красиви заведения и тематични ресторанти с великолепна кухня и шоупрограми.
Варна има славата на град със силно развит нощен живот и забавления.
Copyright АКТИВНИ БГ © 2017
Хостнат от
                                                                                                        АКТИВНИ БГ